Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivman togs två gånger – samma dag

En man greps på tisdagseftermiddagen i centrala Jönköping misstänkt för försök till stöld. Han släpptes på fri fot men senare samma dag omhändertogs han för fylleri. Vid båda tillfällena hade han dessutom kniv på sig.

Vid 16.30-tiden fick polisen samtal om att en man hade stulit en cykel från butik i centrala Jönköping. En man född 1969, som är känd av polisen sedan tidigare, greps i nära anslutning till brottsplatsen.

– Flera patruller beordrades till platsen. Det rubricerades först som stöld men det ändrades till försök till stöld eftersom han inte hade någon cykel med sig. Mannen misstänks även för brott mot knivlagen eftersom han hade kniv på allmän plats, säger Johan Klahr vid Jönköpingspolisen.

”Två personer strök runt”

Mannen togs in till förhör men försattes på fri fot vid 19-tiden. Mannen och polisen skulle dock stöta på varandra på nytt relativt omgående.

Klockan 23.25 kallades polisen till Lovisagatan på Tokarp, och då påträffade de samma man igen.

– Vi fick samtal om att två personer strök runt där och vi åkte dit för att kontrollera de båda. Då visade det sig att mannen som greps i den tidigare händelsen var en av dem. Han hade kniv på sig igen och båda knivarna har tagits i beslag. Han omhändertogs dessutom för fylleri, säger Johan Klahr.

Den andre mannen, som är född 1964, är misstänkt för narkotikabrott och även han omhändertogs för fylleri.