Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen bygger nytt för 175 miljoner

Jönköpings kommun meddelar i ett pressmeddelande att de bygger nytt vattenverk i Häggeberg. Kontraktet med entreprenören NCC är värt runt 175 miljoner kronor.

Det nya vattenverket byggs bredvid det befintliga, som i sin tur ska renoveras. Det nya verket beräknas stå färdigt till år 2022 och renoveringen ska vara klar 2023.

– Projektet ska tillsammans med andra dricksvattenprojekt säkra dricksvattenförsörjningen i en växande kommun på lång sikt, säger Roger Rohdin, avdelningschef på tekniska kontoret, i en kommentar.

Kommunen skriver att under intensiva faser av byggprojektet kan trafiken på Kortebovägen påverkas av in- och utfart av byggtrafik. Men de bedömer inte att det ska orsaka några större hinder för framkomligheten.

Det arbete som utförts på Kortebovägen under hösten har varit en etablering av arbetsplatsen inför den fortsatta byggnationen på åkern nedanför det befintliga vattenverket.