Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sms:ade sitt ex – bröt mot förbud

En man i 50-årsåldern bröt mot kontaktförbudet mot sin före detta sambo. Nu väcks åtal mot honom vid Jönköpings tingsrätt.

Enligt åtalet har mannen "på ett hänsynslöst sätt" dagligen under 2,5 månad skickat textmeddelanden till sin före detta sambo. Det hände någon gång mellan november och januari, och sammanlagt ska det handla om ett stort antal meddelanden. Åklagaren menar att gärningen kunde förväntas kränka kvinnans frid på ett kännbart sätt.

I februari fick mannen kontaktförbud, vilket innebar att han inte fick besöka eller på annat sätt ta kontakt med eller följa efter kvinnan.

Polisanmäldes fyra gånger

Mannen valde dock att bryta mot kontaktförbudet vid sammanlagt nio tillfällen genom att skicka ett röstmeddelande och åtta textmeddelanden. Det resulterade i att han polisanmäldes vid fyra tillfällen i mars.

Mannen, som är hemmahörande i Habo kommun, åtalas för både ofredande och överträdelse av kontaktförbud. Han erkänner brott.