Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åt kyckling – fick fjädrar i munnen

När Jonathan Alsed skulle äta sin kyckling som han beställt på en restaurang i Jönköping, märkte han att något fastnat i tänderna. – Min flickvän såg att det var en fjäder. Det var det vidrigaste jag ätit och sett, säger Jonathan Alsed.

Jonathan Alsed och hans flickvän blev sugna på kyckling på torsdagseftermiddagen och beställde mat på en restaurang i Jönköping dit de brukar gå ibland. Men när de skulle sätta sig för att äta upplevde de att kycklingen smakade lite skumt och att något fastnat mellan tänderna.

– Jag pillade bort det och såg att det var en fjäder. Flickvännen såg då att det fanns fler fjädrar på kycklingen. Så äckligt! Det var verkligen inte fräscht. Jag kan inte förstå att ingen i personalen sett fjädrarna och att fjädrarna till och med var kvar trots att kycklingen var friterad, säger Jonathan Alsed.

”Känns inte fräscht”

Paret fick nog och slängde maten och sa till personalen på restaurangen.

– De sa inte så mycket mer än att de ville ge oss kompensation i form av presentkort. Vi var inte längre så sugna på att äta där. Det känns inte så fräscht, säger Jonathan Alsed.

Han berättar att paret efter restaurangbesöket ställde in en planerad träff med några vänner då de kände sig illamående efter upplevelsen. Bägge kräktes och uppger att de blivit sängliggande på kvällen.

”Har startat utredning”

Ansvarig på den aktuella restaurangen svarar via mejl till Jnytt att de fått information om händelsen från gästen och att det förs en dialog med personen.

”Hos oss jobbar vi hårt med att hålla en hög kvalitet och standard på maten och matsäkerhet är alltid prioritet. Vi har reklamerat leverantören och startat en utredning, dock finns det ingen hälsorisk i ärendet”, svarar företaget i ett mejl till Jnytt.