Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man körde bil – trots återkallat körkort

Vid en rutinkontroll upptäckte polisen att en manlig förare fortsatt köra bil trots att hans körkort blivit återkallat med anledning av tidigare trafikbrottslighet. Nu misstänks mannen, som är i 25-årsåldern, för grov olovlig körning.

Vid 01.30-tiden under natten till torsdagen stoppade polisen en bilist i samband med en rutinkontroll på Torpa i Jönköping. Det visade sig att föraren, en man i 25-årsåldern, inte hade något giltigt körkort.

– Ett rutinärende där vi kontrollerade bilister. Vi stoppade en bil där det visade sig att föraren hade fått sitt körkort återkallat sedan tidigare på grund av trafikbrott, men han hade fortsatt att köra ändå, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

Vilka åtgärder gjorde polisen på plats?

– Det var inte så dramatiskt. Vi gjorde kontrollen och sedan höll vi ett kort förhör med föraren. Enligt de noteringar som jag har så har vi inte beslagtagit bilen utan vi har försäkrat oss om att mannen inte kört vidare genom att omhänderta bilnycklarna eller liknande.

Mannen är nu misstänkt för grov olovlig körning.