På eftermiddagen måndag 6 maj körde en lastbilschaufför ut på en åker vid Slättängskrysset norr om Mullsjö där riksväg 26/47 delar sig.

– Lastbilen hade kommit ut för långt, kört ner i ett dike och blivit stående på åkern. Sedan klarade inte föraren att köra därifrån. Lastbilen måste bärgas, men föraren ska få hjälp av en bonde som tar hjälp av sin traktor, sade räddningstjänstens insatsledare Christer Sjöstedt i en tidig kontakt om händelsen.

Föraren, en man född 1956, misstänktes omgående för rattfylleri sedan han blåst positivt i polisens alkoholmätare. Han togs in till förhör på polisstationen och har suttit häktad sedan 8 maj.

Vill ha ersättning

Det visade sig att alkoholhalten uppgick till 1,20 promille, och därför väcks åtal för grovt rattfylleri. Åklagaren skriver i stämningsansökan att "körningen innebar påtaglig fara för trafiksäkerheten genom att X körde på vägen".

En man vill ha närmare 5 000 kronor i ersättning för kostnader för reparation av elstängsel och för att den uppkörda åkern måste sås om.

Den nu åtalade mannen, som inte är svensk medborgare, erkänner brott.