J-Södra dominerade matchen totalt. Daryl Smylie hade gjort 1-0 precis i inledningen av den andra halvleken.

Knappa kvarten senare fälldes Jesper Svensson och domaren pekade på straffpunkten. Dzenis Kozica klev fram och tog hand om den straffsparken. AFC-målvakten Tim Erlandsson slängde sig åt vänster, Kozica chippade bollen mitt i mål.

Problemet?

Bollen gick i ribban.

Den blev lite för hård, säger Kozica.

Hur tänkte du när du skulle slå straffen?

Man måste våga. Ibland missar man, det händer alla. Det är inget man gräver ner sig för utan det är bara att fortsätta.

Nej, Dzenis Kozicas första allsvenska mål för året får vänta. Men J-Södras nummer sju gjorde, precis som vi har vant oss vid den här säsongen, en väldigt bra match.

Det viktigaste är att vi vinner och jag vet att målen kommer. Det skapas så mycket chanser både för mig och för medspelarna. Det är ett mirakel att vi bara gör ett mål i den här matchen. Vi borde ha gjort tre-fyra stycken till.

Ja, för chanser saknades inte. Och frågan är om inte det här var J-Södras bästa offensiva insats den här säsongen?

Jag tror det. Vi gör det vi tränar på varje dag. Vi känns jäkligt stabila och har en väldigt bra attityd i laget.

En annan som var duktig var Jonathan Tamimi. Han fick hoppa in på högerbacken då Stefan Karlsson var sjuk.

Det gick helt okej. Jag fokuserar mer på laginsatsen och där är vi bra. Man kan komma in med självförtroende och vet att alla gör allt för varandra, säger Tamimi.

Mitt under J-Södras press fick AFC:s Ludvig Öhman Silwerfedlt rött kort. Något som kanske inte alltid är en fördel för laget som blir en man mer.

Det är lätt att gå ner sig och bli bekväm när vi dominerar och de får ett rött kort. Men vi gör inte det, vi bara kör på och forsätter att slita för varandra. Det är den kulturen vi har i laget.

Hur har ni fått den?

Det är någonting som vi alltid pratar om och det finns alltid där. Det handlar ju också om vilka spelare vi har i laget och vilka karaktärer det är. Alla tänker samma och det är en för alla, alla för en. Det är det som är det fina med det här laget, säger Jonathan Tamimi.