Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krockade på E4 efter vansinnesfärd

En man i 35-årsåldern körde bil efter att ha tagit droger. Det slutade med att han körde in i en refug och kolliderade med en lyktstolpe. Nu åtalas han vid Jönköpings tingsrätt för flera brott.

I början av februari satte sig mannen, enligt åtalet, bakom ratten trots att han tagit amfetamin samt hasch eller cannabis i sådan mängd att det fanns narkotika kvar i blodet. Färden tog slut på E4 i höjd med Råslätt söder om Jönköping.

Nu åtalas mannen för grovt rattfylleri.

"Avsevärt påverkad"

"Brottet bör bedömas som grovt eftersom X var avsevärt påverkad och körningen innebar påtaglig fara för trafiksäkerheten genom att X gjorde flera trafikfarliga omkörningar och trängt sig förbi framförvarande fordon varvid andra bilister fått bromsa kraftigt för att undvika kollisioner samt slutligen köra in i en refug och kollidera med en lyktstolpe", skriver åklagaren i stämningsansökan.

Det finns även åtalspunkter om ringa narkotikabrott och grov olovlig körning. Mannen förnekar grovt rattfylleri men erkänner de båda övriga botten.