Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Krögare vittnar om den omvända problematiken: ”Tufft att hitta extrapersonal – folk har flytt branschen”

I takt med lättade restriktioner hittar gästerna successivt tillbaka till både restauranger och hotell.
En drabbad bransch kan börja anställa igen – men då saknas plötsligt personer att anställa.
– Kanske har de flytt till andra branscher eller börjat att plugga. Särskilt serveringspersonal är en bristvara nu, säger Hans Haglund på Pescadores i Jönköping.

Hans Haglund, en av delägarna i Pescadores samt  och Mathilda Fransson i serveringspersonalen.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Cecilia Nilsen Palm

Annons

Redan i mitten av juni, när Visitas rapport kom som visade hur hårt pandemin slagit mot hotell- och restaurangbranschen, spådde krögarprofilen Kent Ly att den stora utmaningen framåt skulle bli kompetensbristen.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan