Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krogprofilens idé blev guld värd

Målsättningen var att samla in ett par tusen kronor. Nu är Jon Espesets insamlingsevent uppe i närmare 30 000. – Det är över all förväntan, säger krogprofilen.

I samband med sin 52-årsdag valde Jon Espeset, som är en av ägarna till Harrys i Jönköping, att skapa en insamling på Facebook till förmån för stiftelsen Tappra Barn.

– Jag tänkte att jag gör ett test och att det är bra om det kommer in ett par tusen kronor. Men vi är snart uppe i 30 000 vad gäller insamlingen på Facebook, utöver det har folk swishat pengar till mig. Flera hundra personer från hela Sverige har skänkt pengar. Alla i Tappra Barn-gänget är förvånade över vilken respons det blev, säger Jon Espeset.

Varför tror du att så många har skänkt pengar?

– Jag vet inte. Det kanske beror på att folk känner till att jag håller på med Tappra Barn och att de vet vart pengarna går. Det är bättre när hela summan går till ändamålet och inte försvinner till något annat. Dessutom har jag ett stort nätverk.

Överraskades av kollegan

Nyligen auktionerades ett tennisrack som Björn Borg har signerat ut på Jönköpingsgalan. Pengarna som har samlas in går oavkortat till barnkliniken på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping.

Jon Espeset är precis hemkommen från Barcelona, där han firade sin födelsedag. Men det var inget som han själv hade planerat.

– Nej, det var en överraskningspresent från Patrik Snygg (Harrys andre ägare) och hans familj. Jag visste ingenting. Det var helt magiskt eftersom Barcelona är en jättefin stad, säger den nyblivne 52-åringen.