Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krossade ölglas i huvudet på vakt

En man i 25-årsåldern krossade ett ölglas i huvudet på en ordningsvakt. Nu åtalas han vid Jönköpings tingsrätt för grov misshandel.

Enligt åtalet krossade mannen ett ölglas i huvudet på en ordningsvakt för att sedan utdela ytterligare slag mot honom. Mannen övermannades och lämnades över till polisen.

Händelsen inträffade i slutet av februari på ett uteställe i centrala Jönköping. Den drabbade fick, förutom smärta, svullnad och blödning, även ett djupt skärsår i pannan.

Mannen greps och anhölls men anhållandet hävdes efter fyra timmar. Nu väljer åklagaren att väcka åtal.

Åklagaren menar att mannen bör åtalas för grov misshandel eftersom han visade ”särskild hänsynslöshet eller råhet” genom att slå ett ölglas i huvudet.

Saknar minnen

Mannen, som är i 25-årsåldern, nekar till brott och hävdar att han saknar minnen från händelsen. Det finns dock tre vittnen som styrker vad som skett.

Mannen åtalas även för brott mot knivlagen, sedan han haft två knivar på sig vid samma tillfälle, och ringa narkotikabrott. Han medger att en an knivarna är hans men förnekar brott även i dessa åtalspunkter.