Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krossade ruta – togs på bar gärning

En man bröt sig in i ett företags lokaler genom att slå sönder ett fönster. Därefter ska han bland annat försökt att stjäla en väska. Nu åtalas han vid Jönköpings tingsrätt.

Det var i oktober som det var polispådrag i city, vilket föranleddes av att en man slagit sönder ett fönster och tagit sig in i en lokal.

Mannen kunde gripas direkt på platsen.

– Det gick tre minuter från att rutan krossades till att vi var där och grep honom, så han hann förmodligen inte göra mycket. Han togs på väldigt mycket bar gärning. Jag vet inte mycket om själva gripandet, men han blev både sprayad och bojad, förklarade polisens presstalesperson Erik Terneborn, för Jnytt strax efter händelsen.

Nu kommer det rättsliga efterspelet. Mannen åtalas för olaga intrång och grov stöld. Anledningen till att åklagarsidan anser att stölden ska bedömas som grov är att mannen begick det brottet efter att ha gjort intrång i lokalen.

Mannen har i förhör nekat till brott. En av poliserna som var med vid insatsen, tillsammans med ett vittne, har i förhör lämnat uppgifter som enligt stämningsansökan ska bevisa mannens gärningar.