Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna försvunnen i skogen – polisen sökte med helikopter

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Polisen sökte under lördagen efter en försvunnen kvinna i Mullsjö-området. Kvinnan sågs senast i sitt hem, då hon gav sig ut på en promenad på Torestorpsleden och in i skogen.
Kvinnan återfanns under eftermiddagen.

Kvinnan ska därefter ha hört av sig till anhöriga och berättat att hon skadat ett knä. Polisen har påbörjat sökinsater i och omkring kvinnans bostad. Även andra kontroller har gjorts, men hittills utan resultat meddelar polisens presstalesperson Monica Bergström.

Polisen ber nu om hjälp från allmänheten och tar tacksamt emot tips och iakttagelser som gör att kvinnan kan hittas. Hundpatrull arbetar dock på platsen med spårsökning vilket gör att privatpersoner ombes undvika att själva leta i skogen.

Kvinnan är i 60-årsåldern och har långt blont hår. Hon beskrivs vara överviktig och inte i så god fysisk kondition. Kvinnan beskrivs även ha nedsatt motorik och nedsatt syn. Hon var vid försvinnandet bland annat klädd i t-shirt och svarta sommarbyxor.

Även polishelikopter och UAS, så kallad drönare, används i sökandet. Polisen uppger att de gärna tar emot tips om den försvunna kvinnan på telefon 114 14, eller i akuta fall 112.

– Vi håller fortfarande på att söka. Vi är fortsatt intresserade om man gjort iakttagelser, säger Monica Bergström vid polisen vid 14.15-tiden.

Drygt en timme senare återfanns kvinnan. Enligt polisen mådde hon bra efter omständigheterna. Det finns ingen misstanke om brott.

"Hon var medtagen, törstig och hade ont i ett ben. Inget akut behov av sjukvård", skriver polisen på sin webbplats.