Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor sökinsats efter försvunnen kvinna

I eftermiddags började polisen söka efter en kvinna i 20-årsåldern. Sökinsatsen hölls vid ett skogsområde vid IKHP-stugan i Huskvarna. Klockan 20:34 meddelade polisen att kvinnan återfunnits.

Polisen bedömde att kvinnan inte mådde bra vid försvinnandet och var angelägna om att hitta henne. Hon ska ha setts av anhöriga vid klockan 11 och polisen kontaktades vid 15:30.

Klockan 18:45 beslutade sig polisen för att inleda så kallad räddningstjänst.

– Det innebär att man öppnar en verktygslåda av möjliga insatser, bland annat att kalla in hjälp från andra samhällsviktiga instanser, menar polisens presstalesperson Björn Öberg.

Förutom polisen deltog även räddningstjänsten i sökinsatsen som kretsar kring skogsområdet vid IKHP-stugan.

– Vi har fått en del indikationer på att hon är i det området, säger Björn Öberg till Jnytt.

Helikopter på väg

Polisens signalement av kvinnan är att hon är cirka 150 centimeter lång, har håret i en tofs samt röd eller svart jacka på sig. En helikopter är på väg för att hjälpa till i sökandet och var på plats runt klockan 21:30.

Strax efter klockan 20:30 meddelade polisen att kvinnan hittats av en hundpatrull. Hon har nu förts till sjukhus för kontroll.