Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna hade elchocksvapen

En kvinna i 30-årsåldern åtalas för rattfylleri och ytterligare en rad brott efter att ha blivit stoppad vid Röde Påle på Värnamovägen i slutet av april.

Hon hade amfetamin i blodet vilket gör att hon åtalas för rattfylleri. Hon åtalas även för olovlig körning eftersom hon saknar körkort.

Förutom det åtalas hon för två fall av ringa narkotikabrott. Hon hade 75 tabletter alprazolam och dessutom har hon olovligen använt amfetamin.

Hade elchocksvapen

Eftersom hon hade en kniv i bilen åtalas hon för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Hon hade även ett elchocksvapen utan att ha rätt till det vilket gör att hon åtalas för vapenbrott.

I ett särskilt yrkande yrkas det att kniven, elchocksvapnet och narkotikan ska tas i beslag.

Om kvinnan erkänner brotten kan en förenklad delgivning användas. Åklagarens förslag är att hon döms till 150 dagsböter a 110 kronor, totalt 16.500 kronor.