Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna hittades kraftigt nedkyld

En 96-årig kvinna hittades en tidig morgon i april utanför det äldreboende där hon bor. Hon låg medvetslös i en jordhög, kraftigt nedkyld, det uppger Jp.se

Inspektionen för vård och omsorg utreder just nu en händelse som inträffade i Mullsjö i slutet av april. Personal på äldreboendet Margaretas park missade då att under natten titta till en av de boende, en 96-årig kvinna. Vid halv-sextiden dagen efter hittades kvinnan utanför äldreboendet. Hon var då medvetslös och hade en kroppstemperatur på 26-grader, det uppger JP.se.

Kvinnan ska enligt en anhörig gått ut under kvällen men då ramlat i en jordhög där hon senare hittades.

En utredning som gjort visar att personalen som arbetade på boendet den natten inte har följt rutinerna och tittat till kvinnan. Nya rutiner har nu vidtagits och IVO ska nu granska om de är tillräckliga.

Kvinnan vårdades i några dygn på sjukhus och kunde sedan flytta tillbaka till äldreboendet. Hon ska inte ha fått några men av händelsen.