Det var den 8 januari som flera personer hamnade i Jönköping. 12 personer greps sedan tre medlemmar från Sons of Odin hade attackerats och misshandlats. Då polisen kom till platsen hade flera personer gömt sig i Kulturhusets lokaler. Efter en husrannsakansorder kunde polisen ta sig in i lokalerna och gripa personerna.

- De gripna vägrade prata med oss i inledningsskedet och den hållningen fortsatte de hålla även vid senare förhör. Eftersom vi inte har lyckats identifiera vem eller vilka som har utdelat slag så tvingas vi nu lägga ner förundersökningen, säger Heléne Thomasson till Jnytt.

Medlemmarna i Sons of Odin uppgavs ha attackerats av anhängare till AFA (Antifascistisk aktion), men några bevis för att de som greps tillhör AFA har man inte fått fram.

Polisen har haft tillgång till en videofilm som togs på tändsticksområdet efter att bråket avslutats till dess att polisen kom till platsen.

- Vi kan på filmen se ett antal mörkklädda personer, samt en bil som försvinner från området. Vi har även hittat en del kläder inne på Kulturhuset, berättar Thomasson. Men det går inte att identifiera några personer på filmen, det går heller inte att binda kläderna till några av de misstänkta.

I bråket skadades tre personer, två män och en kvinna. samtliga var medlemmar av Sons of Odin.

Få dina nyheter snabbare med Jnytts app