Mathias Liljeqvist har dragits med både fot- och höftbesvär, och på onsdagen stod det klart att den aktiva elitkarriären är över.

– Jag är den första att beklaga att Mathias försök att bygga upp sin kropp inte gett det utslag som någon av oss hade hoppats på. Ingen ska dock någonsin komma och påstå att Mathias inte försökt. Efter att ha sett honom slitas mellan hopp och förtvivlan på nära håll så stöttar vi honom fullt ut i hans besked att det nu inte går längre att uthärda smärtan. Detta är ett sunt och nödvändigt beslut för Mathias bästa och hans hälsa, säger sportchefen Dennis Aulander i en kommentar på klubbens webbplats.

”Resa som gjort avtryck”

Liljeqvist kom till Wetterbygden Basketball inför säsongen 2015/16 och han har fått vara med om klubbens snabba resa upp i SBL via superettan.

– Min resa med Wetterbygden har varit helt fantastisk och också på ett sätt, lite overklig. Från det att jag och Dennis satte oss ner för att prata om verksamhetens framtidsplaner till att bara tre år senare kvalificera oss för spel i SBL är sannerligen en resa som gjort avtryck och som för evigt kommer finnas på min näthinna. Att få vara spelare och lagkapten för detta lag och i denna förening har varit helt fantastiskt. Jag offrade mig hela tiden och kan inte säga att jag ångrar någonting, det har varit en fantastisk resa och jag önskar att föreningen nu lyckas fortsätta sin positiva trend i Basketsverige, säger han själv.

Mathias Liljeqvist kommer att tackas av före matchstart i hemmamötet med Norrköping Dolphins på fredag.