Sabina Eriksson erbjöds inget nytt kontrakt av HV71 efter den gångna säsongen. I stället värvade Jönköpingsklubben Anna Amholt från SDHL-kollegan AIK.

– Anna är en ung och mycket lovande målvakt som redan visat att hon håller hög SDHL-klass. Det känns skönt att vi står starkt rustade på målvaktssidan, sade Peter Ekelund, general manager i HV71, då.

"Det självklara valet"

Efter tappet av Anna Amholt behövde AIK plocka in en ny målvakt – och valet föll på Sabina Eriksson som representerat HV71 de sju senaste säsongerna.

– AIK kändes som det självklara valet för mig. En förening som tror på mig som målvakt, men framför allt en förening som är mån om sina spelare. Det är två faktorer som jag värderar högt, säger hon till AIK:s webbplats, och fortsätter:

– Jag drabbades av en korsbandsskada strax innan föregående säsong skulle dra igång. Jag är otroligt taggad på att komma tillbaka ut på isen starkare än någonsin både fysiskt och psykiskt, och att få representera AIK. Jag hoppas kunna bidra både på och utanför isen, sprida trygghet för laget och vara den spelaren laget kan luta sig mot i alla lägen. Målet för mig kommer alltid vara att ta SM-guld med klubblaget, och att kämpa mig till en landslagsplats.

Kontraktet sträcker sig över en säsong.

Läs även: