Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämnade över rekorddonation

Ända sedan 2011 har Team Rynkeby - God Morgon samlat in pengar till Barncancerfonden, och så även i år. Under lördagen samlades alla 16 svenska lag i Jönköping för att tillsammans lämna över checken till Barncancerfondens generalsekreterare. - Det är helt fantastiskt, säger Mikael Thor, lagkapten i Jönköpingslaget.

Under året har Team Rynkeby - God Morgon samlat in pengar genom olika event, sponsorer, företag och privat personer. Varje projektår avslutas med en cykeltur till Paris.

Under lördagen rullade alla 16 svenska lag in i Rådhusparken i Jönköping där de mötte Barncancerfondens generalsekreterare. Här överlämnades de insamlade pengarna och slutsumman landade på 41 miljoner kronor. En rekorddonation.

Team Rynkeby Godmorgon är ett nordiskt välgörenhetsprojekt och i Sverige finns det 16 olika lag. I Jönköping bestod det under 2019 av 33 personer som varit med och gett förutsättningar för att utrota barncancer.

- Jag får rysningar i hela kroppen av detta, våra pengar kan verkligen göra skillnad och det är helt fantastiskt, säger Jönköpings lagkapten Mikael Thor.

Redan under söndagen samlades alla lagen i Jönköping för att påbörja ett nytt projektår. Jönköpingslaget för år 2020 består redan av 37 engagerade personer.