Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsback klar för JIK

JIK har under vintern arbetat med befintlig trupp för att stå starkt rustade inför nästa säsong.

- Läget på spelarsidan ser riktigt bra ut, mycket tack vare att vi i tidigt skede klarat kontraktet, och kunde redan då börja prata framtid med spelarna, säger JIK:s sportchef Magnus Ander i ett pressmeddelande.

- Vi är just nu i fas två, att söka externt efter de pusselbitar vi anser oss sakna för att ta nästa steg, att bli ett etablerat slutspelslag.

Första pusselbiten är nu klar då man signat Clara Olofsson, en bollskicklig back som fostrats i Fröjered, och som tillbringat de tre senaste säsongerna i allsvenskan tillsammans med RIG.

- Clara har varit på besök hos JIK flera gånger under de senaste säsongerna, och vet att vi i henne får en ambitiös bollskicklig back med goda ledaregenskaper, och dessutom en riktigt bra människa.

Clara, med landslagsmeriter från U19, säger så här om sin kommande SSL-karriär:

- Jag kan utlova 100% satsning, där jag hoppas kunna bidra med mycket energi och hårt arbete.

- Mina styrkor ligger främst i defensiven, men jag har under 3 år på RIG utvecklat en trygghet med boll som jag hoppas kan bidra med även framåt. Jag ser fram mot SSL debuten med viss nervositet, men mest förväntan.

- Helt klart har JIK något väldigt bra på gång, och det känns jätteroligt att få delta i det, det här kan bli riktigt bra!