Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsspelare har bestämt sig

Huskvarnalaget Wetterbygden Sparks fortsätter se över sin trupp inför kommande säsong i landets högsta basketliga. Nu står det klart att U20-landslagsspelaren Anna Dahl blir kvar i föreningen.

Anna Dahl har varit med i Wetterbygden sedan föreningens födelse då hon började på Sandagymnasiet i augusti 2014. Nu har hon skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över 1+1 år.

- Anna är unik i många avseenden. Dels naturligtvis på grund av hennes spetskompetens ute på plan i form av ett trepoängsskytte som vi både hoppas och tror att vi kan få ännu större nytta av i SBL och dels för hennes förmåga att vara en ledare och ta ansvar för laget, både på och utanför planen. Vi är många som hyser goda förhoppningar om att Anna kan stå inför sitt definitiva genombrott som basketspelare, säger sportchef Dennis Aulander i en kommentar.

Säsongen som gick tog Anna Dahl plats i den svenska U20-truppen och siktar på EM-spel i Ungern under sommaren. Hon snittade sex poäng och fyra returer på drygt 15 minuters speltid i Superettan.

- Enda sedan jag började på Sanda Basketgymnasium har det varit en dröm att en dag få spela Svenska Basketligan. Eftersom jag har varit med sedan starten av hela Wetterbygden-projektet så känns det naturligtvis helt magiskt när vi nu kvalificerat oss för spel. Wetterbygden har kommit att bli något av min familj och det är här jag hör hemma. Nu kan jag knappt bärga mig tills säsongen drar igång igen och jag är övertygad om att det vi ser just nu i vår förening bara är starten på något riktigt stort, säger Anna Dahl.