Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lång åtalslista - nu väntar rättegång

Fem fall av ringa narkotikabrott. Dopningsbrott och misshandel. Listan på åtalspunkter är lång för en man i 30-årsåldern där det nu väntar rättegång i Jönköpings tingsrätt.

Narkotikabrotten består av att mannen använt narkotika eller att han olovligen innehaft narkotikaklassade tabletter. Detta har inträffat vid flera olika tillfällen. Några av de ringa narkotikabrotten erkänner mannen.

Han åtalas även för dopningsbrott efter att ha innehaft fyra ampuller testosteronenantat som är klassade som dopningsmedel, något som mannen förnekar.

Den sjunde åtalspunkten är misshandel. Mannen misstänks för att ha misshandlat en annan man genom att utdela slag med knuten näve som träffat den andre mannen på magen, bröstet och på ryggen. Han ska även sparkat mannen i ansiktet och på ena benet. I samband med detta föll den misshandlade mannen till golvet och skadade sin ena hand illa.

Även det här brottet förnekar manen. Åklagaren lutar sin bevisning på flera vittnen som sett vad som hände liksom en övervakningsfilm.