Det var den 7 mars som tre män stoppades i poliskontroller. Enligt åtalet hade en av männen, som är född 1992, förvärvat och transporterat över 50 kilo amfetamin genom att ta emot kartonger med narkotika av en lastbilschaufför innan han lastade in dem i en hyrbil.

Den andra mannen, född 1988 som åtalades ska enligt stämningsansökan tagit emot strax under 3 kilo kokain vid Röde Påle och därefter åkt till Råslätts centrum.

Den tredje mannen, född 1987, tog enligt åtalet emot en låda, för en annan persons räkning, med nästan 38 kilo ecstasy och knappt 1 kilo kokain från en holländsk lastbil. Därefter transporterade de narkotika på E4 innan han stoppades i närheten av Vätterleden.

– Det är, som jag kallar det, bra arbete mellan åklagarmyndigheten, tullverket och polisen som har arbetat tillsammans, sade kammaråklagare Måns Biörklund till Jnytt angående tillslagen och åtalet.

Sex års fängelse

Nu har männen fått sina domar. Mannen född 1992 döms till fängelse i sex år för synnerligen grovt narkotikabrott.

Mannen som är född 1988 döms till fem års fängelse för grovt narkotikabrott och ska även utvisas ur Sverige och förbjuds att återvända under 15 år.

Personen som är född 1987 döms även han för synnerligen grovt narkotikabrott och straffpåföljden blir sex år i fängelse.

Läs även: