Under tisdagen gick länstrafiken ut med ett pressmeddelande:

”Med anledning av covid-19 så vill vi av hänsyn till våra förare och resenärer uppmana alla bussresenärer att kliva ombord bussen vid mittdörren. Det är en tillfällig lösning som gäller från och med den 18/3 och fram till dess att vi går ut med ny information.

Det finns i dagsläget inga restriktioner från Folkhälsomyndigheten gällande kollektivtrafiken men vi väljer ändå att vidta försiktighetsåtgärder” säger man i meddelandet.

- Med den här åtgärden vill vi öka tryggheten ombord för alla, säger Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör, Jönköpings Länstrafik. Vi vill även be resenärer att sprida ut sig i bussen med omtanke för varandra.

Foto Elin Elderud

Påverkar verksamheten

Med anledning av att personal i större utsträckning kommer vara hemma för egen sjukdom eller vård av barn så kommer vissa turer även framöver att kunna bli inställda, så som det varit de senaste dagarna.

- Skulle det komma direktiv från Folkhälsomyndigheten står vi redo att följa dessa. Andra faktorer så som eventuellt stängda skolor kommer sannolikt att påverka vår verksamhet också.

- Vi har en nära dialog med våra trafikföretag för att kunna vidta nödvändiga åtgärder om det skulle behövas, säger Charles Tholin, affärsutvecklare, Jönköpings Länstrafik. Även om vi befinner oss i en extraordinär sitution så tänk på att fortsätta resa med en giltig biljett.