Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länstrafiken: ”Kliv på i mitten”

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Från och med i morgon (den 18 mars) uppmanar Jönköpings Länstrafik alla resenärer att kliva ombord vid mittdörren istället för fram hos chauffören vilket är det vanligaste.

Under tisdagen gick länstrafiken ut med ett pressmeddelande:

”Med anledning av covid-19 så vill vi av hänsyn till våra förare och resenärer uppmana alla bussresenärer att kliva ombord bussen vid mittdörren. Det är en tillfällig lösning som gäller från och med den 18/3 och fram till dess att vi går ut med ny information.

Det finns i dagsläget inga restriktioner från Folkhälsomyndigheten gällande kollektivtrafiken men vi väljer ändå att vidta försiktighetsåtgärder” säger man i meddelandet.

- Med den här åtgärden vill vi öka tryggheten ombord för alla, säger Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör, Jönköpings Länstrafik. Vi vill även be resenärer att sprida ut sig i bussen med omtanke för varandra.

Påverkar verksamheten

Med anledning av att personal i större utsträckning kommer vara hemma för egen sjukdom eller vård av barn så kommer vissa turer även framöver att kunna bli inställda, så som det varit de senaste dagarna.

- Skulle det komma direktiv från Folkhälsomyndigheten står vi redo att följa dessa. Andra faktorer så som eventuellt stängda skolor kommer sannolikt att påverka vår verksamhet också.

- Vi har en nära dialog med våra trafikföretag för att kunna vidta nödvändiga åtgärder om det skulle behövas, säger Charles Tholin, affärsutvecklare, Jönköpings Länstrafik. Även om vi befinner oss i en extraordinär sitution så tänk på att fortsätta resa med en giltig biljett.