Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Explosion på fabrik - tre till sjukhus

En brand har brutit ut på Carlfors bruk i Huskvarna. Branden startade efter en explosion och tre personer har fått föras till sjukhus.

Larmet kom in vid kvart över fem på fredagseftermiddagen.

Inne i industrin finns det explosivt gods och räddningstjänstens biträdande räddningschef Göran Melin bekräftar att det har skett en explosion inne på fabriken.

– Det har varit en explosion inne i en av anläggningarna och i samband med det har tre i personalen fått brännskador och förts till sjukhus. I nuläget är vi kvar och bevakar och ser till att branden inte sprider sig. Det brinner i vissa kärl, men det är en lugn situation just nu och det får helt enkelt brinna ut, säger Melin, till Jnytt.

Styrkor från Jönköping, Huskvarna och Norrahammar är på platsen och det kommer vara räddningsstyrkor kvar under natten. Göran Melin säger dock att det i nuläget inte finns någon fara för allmänheten att vistas i området runt fabriken.

– Nej, det ska inte kunna hända något och anläggningen är byggd för att klara sådana här situationer. Vissa delar ska vika ner sig och det har det också gjort, allt har fungerat bra.

Av de skadade personerna bedömer länssjukhuset Ryhov att två av dem drabbats av lindriga skador och de har runt klockan 19 fått åka hem efter behandling. En tredje person bedöms vara måttligt skadad och är inlagd för vård. Enligt uppgift till Jnytt fick nödduschen på fabriken användas direkt efter explosionen.

– Det stämmer och det är praxis vid sådana typer av händelser. Det kan finnas partiklar och annat som man vill ha koll på och nu behövde några personer duschas, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Vet du mer? Kontakta Jnytt

Läs även: