Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbilstjuvar togs på bar gärning – tre män anhållna

Fyra män greps under natten misstänkta för att ha stulit ett stort antal datorskärmar från en lastbil i Skillingaryd. Tre av dem anhölls senare, medan den fjärde mannen frigavs.

Vid 2.30-tiden under natten till torsdagen larmades polisen om en pågående kapellskärning ur en lastbil som stod parkerad på Terminalgatan i Skillingaryd.

– Flera polispatruller åkte mot området. En hundpatrull påbörjade spårning från en lastbil där en stöld skulle ha skett. Med hjälp av hundspårningen kunde fyra misstänkta personer gripas misstänkta för stöld. Ett antal dataskärmar anträffades utställda utanför en lastbil där de ska ha stulits. I samband med utrednings- och spaningsarbetet anträffades ytterligare ett antal dataskärmar utplacerade i ett skogsparti. De togs i beslag, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen region Öst.

Männen, som är födda på 1980- eller -90-talet, togs in till förhör på polisstationen i Värnamo. På förmiddagen anhölls tre av dem på sannolika skäl misstänkta för grov stöld. Den fjärde mannen försattes på fri fot eftersom det inte fanns skäl för anhållande.

Enligt polisen har fler lastbilar som stod parkerade i närheten blivit utsatta för kapellskärningar.