Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksaken som minskar stressen

I Mullsjö kommun klickas det inte med pennor vid konferensbordet. I stället ligger det sju leksaker i form av fidget spinners där. Detta för att minska stress och skapa en lugnande effekt på mötena.

Enligt Sveriges Radio Jönköping finns det leksaker på borden i Mullsjö kommun. Linda Danielsson är kommunalråd i Mullsjö och på hennes konferensbord finns, förutom en bok och en ordförandeklubba, sju stycken fidget spinners.

– I stället för att sitta och klicka med en penna eller något så kan man lika gärna sitta med en fidget spinner, säger Linda Danielsson (S) till Sveriges Radio.

Linda köpte in flera fidget spinners för att hon själv är väldigt känslig för ljud. När deltagarna på sammanträdena började snurra sina fidget spinners i stället för knäppa med pennor så försvann de stressande ljuden.

– Det här är inget som kommunen har köpt in och delat ut till de anställda. Det är sju fidget spinners som enbart har legat på mitt rum på kommunen, förtydligar Linda Danielsson för Jnytt.

Kommundirektören Lennie Johansson menar att leksakerna har haft en lugnande effekt på mötena och minskat stressen.

– Jag är betydlig mindre stressad och mer fokuserad, det skapar i sin tur bättre och effektivare möten. Fidget spinner på mötena är bra för hela kommunen, säger Lennie Johansson.