Balen närmar sig med stormsteg och precis som tidigare år fick Sandagymnasiets elever lära sig att bemästra dansgolvet. Årets gästlärare var Maria Zimmerman som dansade tillsammans med Rickard Sjöberg i senaste upplagan av Let's dance på TV4.

– Det är så kul att komma ut och lära eleverna, man vet aldrig vad det blir när man börjar. Idag har de varit så duktiga, de flesta satte alla steg när vi var klara, säger hon.

När Jnytt hälsar på under danslektionen är det mycket skratt och blickar ner i golvet. Men bara en halvtimme senare glider de flesta fram felfritt på dansgolvet.

– Snurrandet är lite svårt, men det är jättekul. Det är ju inte varje dag som man dansar, säger Andreas Strömberg som ska på bal för andra gången.

– Jag gick ju ur för två år sedan, så jag skulle väl kalla mig själv för rutinerad på dansgolvet, säger han och skrattar.

Hans danspartner, Anna Windh, dansar däremot pardans för första gången och tycker att de har gjort stora framsteg under lektionen.

– Det är så kul när man dansar två och två, jag tycker att vi är skitbra. Det blir nog att ställa upp i Let's Dance efter detta, säger hon.

– Det ska bli kul att få visa upp våra moves på balen. Om inte Tony Irving kommer dit och ser hur bra vi är blir jag nästan lite besviken, säger Andreas.