Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Lillis”: Vi har ett par pinnhål kvar att klättra

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Efter drygt en veckas uppehåll i SHL på grund av landskampsspel är det dags för HV71 att ge sig in i hetluften igen.

Tre matcher ska spelas på en vecka och först ut är mötet med Skellefteå under tisdagen i Kinnarps Arena.

HV71 har haft i stort sett hela truppen på plats i Jönköping och har kunnat träna och finslipa detaljer. Men någon lugnare träning har det inte handlat om.

- Nej, vi har kört på ganska hårt under den här tiden, både när det gäller fysiken och ispassen, säger HV-tränaren Stephan ”Lillis” Lundh. Det har varit ett bra uppehåll för vår del eftersom vi har kunnat slipa på detaljer som vi behöver förbättra.

När HV kliver ut mot Skellefteå så gör man det med samma spelare som senast. Det betyder att Christoffer Persson, Martin Thörnberg och Filip Sandberg är fortsatt långtidsskadade. Övriga är dock tillgängliga för spel.

Ute efter revansch

HV har revansch att utkräva mot Skellefteå för förlusten senast. Och ”Lillis” är inställd på att laget kommer göra en bättre insats.

- Jag tycker faktiskt att vi var med hyfsat förra gången också. Men Skellefteå är tunga att möta. De kommer med fart och har bra målvakter. Just detta är något som vi tränat på under den här veckan, att vara tuffare och vassare framför båda kassarna. Vi har inte varit tillräckligt aggressiva där tidigare tycker jag.

HV71 har en positiv trend och har sakta men säkert klättrat i tabellen. Men ”Lillis” är inte nöjd.

- Man ska väl inte stirra på en tabell i det här läget. Speciellt inte nu när det är så jämnt. Men jag ser att vi har några pinnhål kvar innan vi är högst upp!