Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linus Sandin återvänder till HV - lånas ut av Philadelphia

 
HV71 inför seriestarten 2020
Visa alla artiklar

Forwarden Linus Sandin återvänder till HV71 och lånas ut från Philadelphia Flyers.

Det skriver HV71 i ett pressmeddelande under fredagen.

Linus Sandin kom till HV71 inför förra säsongen och stod för 36 poäng (19+17) på 51 matcher. Succésäsongen gjorde att Sandin skrev på för Philadelphia Flyers, men lånas forwarden ut till HV71 fram tills två veckor innan campen börjar senare i höst.

– Otroligt kul att vi får ta del av Linus hockeykunskaper ett tag till. Detta kommer att spets vår forwardsuppställning ytterligare, säger Johan Hult.

Linus Sandin ansluter till HV71 omgående och kommer att spela med HV71 till dess att camperna börjar i Nordamerika senare i höst.

– Jag är glad och tacksam över lösningen med HV71 och det känns helt fantastiskt att få komma “hem” till Jönköping igen. Vi har fortfarande ouppklarad business, då säsongen tog slut alldeles för abrupt, och jag ska göra allt jag kan för att hjälpa laget framöver. Ser fram emot nästa vecka och träffa grabbarna igen, säger Linus Sandin.

För Jnytt utvecklar han resonemanget ytterligare:

Bra lösning

- Det här är bra lösning för alla parter. Jag får spela hockey, Philadelphia ser till att jag håller igång kroppen och förhoppningsvis kan jag bidra till något till HV också säger han när Jnytt når honom, på väg till Jönköping.

- Jag ska träffa Hult och sedan ska vi titta på en lägenhet. Allt blir som det varit tidigare, skrattar han.

Att komma som ny spelare till en klubb kan vara svårt. Men för Linus del handlar det om att återvända till en vardag som han känner igen sedan tidigare.

- Jag känner ju staden, känner många av spelarna, känner föreningen och det tycker jag är en stor fördel. Jag är jätteglad över att ha fått den hör möjligheten. Sedan återstår det att se hur länge jag kan stanna, men några månader blir det i alla fall.

Följt HV på avstånd

Linus Sandin har följt HV på avstånd så här långt. Har sett vilka spelare som lämnat föreningen och vilka nyförvärv man fått.

- Jag tycker att det ser jäkligt bra ut. Helt klart är det här ett mycket starkt lag som jag tror kan bli spännande att följa i vinter. Sedan får vi se hur långt det kan räcka.

Med Linus Sandin i truppen har tränarkonstellationen med Nicklas Rahm i spetsen ett angenämt jobb när man ska formera laget. Konkurrensen kommer att bli mycket hård och det återstår att se om man behåller hela laget från start eller om man väljer att låna ut någon spelare.