Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lista: Här rankas Ryhov i topp

Dagens Medicin har rankat Sveriges bästa sjukhus. Jönköpings läns alla tre akutsjukhus hamnar på en topp sex-placering.

Den styrande koalitionen för Region Jönköpings län gläds åt resultatet i Dagens Medicins rankning av Sveriges bästa sjukhus: Alla tre akutsjukhus i länet placerar sig på en topp sex-placering för hela landet, i kategorin bästa mellanstora sjukhus.

Ansvarigt regionråd Rachel De Basso (S) ser det som ett resultat av ständigt förbättringsarbete och som ett starkt betyg på den vård som personalen dagligen ger patienterna.

Värnamo sjukhus rankas som näst bästa, Länssjukhuset Ryhov som fjärde bästa och Höglandssjukhuset i Eksjö som sjätte bästa mellanstora sjukhus i Sverige under 2019.

I ett pressmeddelande riktar Rachel De Basso (S), ordförande i nämnden för folkhälsa och sjukvård, ett tack till alla medarbetare och chefer för arbetet att hela tiden utveckla sjukvården.

– Att alla tre akutsjukhus i länet placerar sig på en topp sex-placering visar på vilken bredd Region Jönköpings län har i sin kompetens och vilka fantastiska möjligheter vi har att erbjuda länsinvånarna en jämlik vård, säger Rachel De Basso.

Fortsatt arbete för att utvecklas

Martin Nedergaard-Hansen (BA), förste vice ordförande i nämnden för folkhälsa och sjukvård, menar att resultatet i Dagens Medicin visar att regionen fortsätter att erbjuda kostnadseffektiv vård av hög kvalitet, med god tillgänglighet för invånare i hela regionen.

– Värnamo sjukhus, Länssjukhuset Ryhov och Höglandssjukhuset i Eksjö har alla många väldigt engagerade medarbetare som jobbar tillsammans för att leverera god vård med detta imponerande resultat som följd, säger Martin Nedergaard-Hansen.

– Vi i den politiska ledningen kommer arbeta stenhårt tillsammans med direktörer, ledare och vårdpersonalen för att vi ska fortsätta utveckla länets sjukvård och fortsätta vara bäst i Sverige, säger Rachel De Basso.