Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Listan: De kan få hjälp vid nybygge

Investeringsstödet för hyresrätter togs hastigt bort i och med budgeten för 2019 och många projekt tvingades bromsa in. Nu ska investeringsstödet återinföras tillfälligt.

Många projekt drogs in när investeringsstödet togs bort i samband med budgeten för 2019. De projekt som inte hade beviljats stöd innan årsskiftet stod utan och många skyndade sig med sina ansökningar innan det nya året firades in. Nu har regeringen beslutat att investeringsstödet ska återinföras.

Införs tillfälligt

Den 19 juni kom beskedet. Investeringsstödet ska återinföras, i alla fall tillfälligt. Till en början beviljas bara ansökningar som kom in innan årsskiftet men som Länsstyrelsen hann med att godkänna. När Länsstyrelsen väl kommer igång med arbetet att godkänna ansökningar förväntas handläggningstiden vara ganska kort.

– Nu har vi förberett och kommer kunna fatta beslut ganska snabbt, säger Lars Edin, handläggare på Länsstyrelsen i Västra Götaland, i ett pressmeddelande.

Vätterhem på listan

Enligt Boverkets prognoser har 10 000 bostäder med bygglov inte börjat byggas ännu. Runt 9000 av dessa är hyresrätter som än inte fått beslut om investeringsstöd.

På listan var det kan komma att byggas fler bostäder återfinns bland annat Vätterhem och Tosito. Får dessa fastighetsbolagen klartecken för investeringsstöd kan fler bostäder komma att byggas i Jönköping.