Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Listan: Här får barnen nya lokaler

Skolorna har dragit igång och kommunen har då gjort en sammanställning hur det ser ut när det gäller planerna på nya, tillfälliga lokaler runt om i Jönköpings kommun. Några paviljonger har redan ställts på plats och fler tillfälliga lokaler är på gång.

Flera satsningar på förskolor- och skollokaler har skett inför skolstarten. Jnytt kunde nyligen berätta att Vätterslundsskolan fått nya tillfälliga lokaler i form av en paviljong och att nya skolpaviljonger också är på plats på Ölmstadskolan och på Grästorpsskolan. På tisdag kommer även Landsjöskolan att få sin paviljong levererad och monterad.

Kommunen har också gjort en lokalanpassning när det gäller särskolan. Lokalanpassning har skett i Kunskapens hus och Nyarpsskolan.

Elever flyttas

När det gäller den första etappen av lokalanpassningen i Taberg så är den klar och inventarierna anses vara okej. Den andra etappen av arbetet inleds under 2019.

– Det handlar om Catena på Målön i Taberg och Intersports gamla lokaler. Hela idén är att flytta upp eleverna från Taheskolan till Intersports gamla lokaler i olika etapper. Nu till skolstarten har vi kunnat flytta över de första eleverna, de i årskurs fyra och fem, och det fungerar utmärkt, säger Martin Höglund, planeringsstrateg i kommunen.

”Har lyckats bra”

I Norra Mo:s skolområde är lokalanpassningen i Ryd och Bottnaryd klar och verksamheterna uppges vara igång. I juni stod också den nya förskolan i Munksjöstaden klar och inflyttning har skett nu i augusti.

– Det känns jättebra. Det händer mycket just nu när det gäller lokaler för förskolor och skolor i takt med att staden växer. Det känns som vi lyckades bra med det vi planerade under förra terminen. Det var så att vi kunde njuta av det. Det har ju varit mycket ansträngt ett tag, vilket har visat sig i form av långa köer till förskolan. Men nu börjar det se bra ut, säger Martin Höglund.