Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Listan: Här kan du fira midsommar

Vill du inte missa dans kring midsommarstången, blomsterkransar och folkdans? Här har du några av platserna som bjuder in till midsommarfirande under dagen.

Jönköpings Stadspark

Klockan 15.00 inleds firandet med dans kring stången och här kan du fika eller ta med en egen picknickkorg och slå dig ner i gräset med utsikt över hela staden. Klockan 16.00 är det dags för dans och uppträdanden där bland annat Huskvarna Folkdanslag kommer ha uppvisning.

Fjällstugan

Firandet börjar vid 15.00 med sång och dans runt majstången. Gabriel Djärf leder dansen tillsammans med Fjällstugans egna musikkapell. En timme senare är det dags för magishow med Jimmy Svärdhagen. Klockan 19.00 är det konsert med Per-Erik Hallin och klockan 21.00 är det cafémusik i Sommarcaféet. Inträdet till konserten är 100 kr.

Hovslätt Hembygdsgård

Här börjar festligheterna klockan 14.00 med musikframträdande av Mia "Miah" Hjelmqvist. Efteråt blir det traditionsenligt firande med dans och lekar runt midsommarstången och klockan 15.30 uppträder Huskvarna Folkdanslag.

Bankeryd

I Bankeryd kan du fira midsommar på Vidablick med start klockan 14.00. Förutom sedvanlig dans runt majstången kommer det vara vacker musikunderhållning. Ta med din kaffekorg och njut av underhållningen!

Rogberga Hembygdsgård i Tenhult

Midsommarfirandet börjar 13.30 vid Rogbergas hembygdsgård och här kan du fira midsommar på ett traditionellt sätt. Det bjuds på dans kring midsommarstången till dragspelsmusik och folkdanslaget dansar och leder lekar kring majstången. Lotteri med hembakta vinster finns på plats och hantverkarna kommer att öppna sin utställning och servering. Klockan 16.30 bjuder systrarna Emy och Alva Stahl på sommarmusik i Rogberga kyrka.

Ödestugu Hembygdsgård

Firandet startar klockan 14.00 och här kan du dansa runt midsommarstången och njuta av musikunderhållning. Ta med lite picknick och njut av starten på sommaren.

IKHP-stugan

Klockan 12.00-16.00 kan du fira midsommar vid IKHP-stugan. Det blir bland annat bollkastning, hoppborg, godishjul, sagostig, lotterier och fiskdamm.

Kroatorpet (midsommardagen)

Kroatorpet har öppet som vanligt och klockan 15.00 kommer Huskvarna folkdanslag dit och dansar.