Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje raka för HV - försvaret imponerar

Artikel 342 av 346
SHL 2017/18
Visa alla artiklar

Tre matcher så här långt och tre vinster.

Det flyter på bra för HV71 under försäsongen. Segern i premiären mot Frölunda med 3-2 följdes upp häromdagen med vinst mot Färjestad med 5-2, och under fredagskvällen blev det seger igen, den här gången mot Rögle i Helsingborg där HV vann med 3-1.

Johan Lindbom, tränare i HV71, har flera gånger under försäsongen pekat på att man prioriterar försvarsspelet i första hand under den här uppbyggnadsperioden.

Och ska man dra några växlar av det så verkar man ha hittat rätt. Försvarsspelet var återigen stabilt mot Rögle. På tre matcher har man bara släppt in fem mål vilket pekar på att man kommit en bra bit på vägen.

Tränat försvarsspel

- Vi har ju tränat mycket på försvarsspelet och det är roligt att se att det fungerar bra, säger HV-tränaren efter matchen.

- Jag tycker även att vi skapade fler chanser nu än till exempel mot Frölunda. Bakåt var det stabilt Rögle fick inte många lägen. Det var i slutet som de skapade ett litet tryck men då var Felix Sandström stabil i målet, fortsätter Lindbom.

Om det var kul att se lagets defensiv så var det inte riktigt lika roligt att se den offensiva delen. Visserligen gjorde man tre mål, återigen av Markus Ljung samt av Nisse Andersson och Robin Figren, men anfallsspelet kan - och bör - bli bättre.

- Det blir bättre och bättre. Idag var det snäppet vassare än senast. Som jag sa tidigare så har vi prioriterat försvarsspelet. Jag tycker även att förstapassningarna ur egen zon var bättre. Rögle har ett starkt lag som gillar att sätta hög press och det visste vi om. Jag tycker att spelarna löste det riktigt bra.

Efter en tung träningsperiod får nu HV-spelarna ledigt i två dagar, lördag och söndag, innan det blir tuffa pass i början av nästa vecka. Sedan bär det iväg på träningsläger till Finland på onsdag där man även ska spela två matcher.

På rätt väg

- Vi är på rätt väg. Jag tycker att vi visar upp en hög lägstanivå redan nu. Vi tappar inte tålamodet eller går bort oss i onödan utan visar kyla när det behövs.

Mot Rögle saknades en sjuk Sebastian Wännström, liksom långtidsskadade Martin Thörnberg och David Gustafsson. Innan matchen fick även Alexander Ytterell lämna återbud.

- Det är ingen fara med honom utan det handlar om en ren säkerhetsåtgärd. Han fick en smäll på träningen igår (läs torsdag) och hade ont helt enkelt. Han är snart med igen.

Som vanligt är det inte lätt att sätta några spelarbetyg när det handlar om träningsmatcher, men det finns ändå en del positiva saker att säga.

Isac Brännström tar för sig mer och mer. Vill verkligen ha en fast plats i laget.

Martin Fehervary kommer bli ett utropstecken i vinter.

Andreas Falk är en klockren värvning. Alla vet vad han kan, och precis det ska HV utnyttja.

Didrik Strömberg var kung i Timrå ifjol, visar att han har SHL-spel i kroppen redan nu.

Klicka här om du läser i appen!