Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Stolt över den här chansen"

Artikel 62 av 63
Allsvenskan 2017
Visa alla artiklar

Jörgen Wålemark blir ny tränare för Jönköpings Södra. I dag presenterades han av J-Södra på den presskonferens som Jnytt direktsände.

– Jag är väldigt stolt över att få den här chansen, säger Jörgen Wålemark.

Klicka här om du läser i appen!

I dag presenterades Jörgen Wålemark som ny tränare för Jönköpings Södra. Wålemark har skrivit på för 2+1 år med J-Södra.

– Jag är väldigt stolt över att få den här chansen, säger Wålemark som inte hymlar om att målsättningen är att ta klubben tillbaka till allsvenskan så snart som möjligt.

– Jag vill bygga vidare på det som är bra i Jönköping, säger Wålemark och syftar på det passningsspel som J-Södra har jobbat mycket med under de senaste säsongerna.

Tajt spelargrupp

Jörgen Wålemark återkom flera gånger under dagens presskonferens till att J-Södra är unikt i sitt sätt att arbeta med en så pass tydlig stomme där många spelare varit i klubben under många år.

Noterbart är också att Wålemark har spelat med Daryl Smylie.

– Han kom först till Östersund sen hamnade han hos oss i Ljungskile under sommaren under mitt sista år. Fin kille.

Vilka är det mer då? Det är så klart lätt att säga tommy Thelin som lagkapten, men övriga?

– Fredric Fendrich som varit här många år, Joakim Karlsson, Tom Siwe. Jag tänker på de här killarna som varit här länge. Fredrik Olsson också.

Särskilt i superettan?

– Ja, där har han varit magisk under många år. Jag behöver prata ihop mig med de här grabbarna och höra hur de ser på framtiden och höra vad som varit bra och mindre bra under de senaste åren.

Spelarna har jag tänkt att prata med först under nästa vecka.

Ditt första intryck av J-Södra?

– Jättebra, proffsigt. Klubben är välskött och lagt sig på allsvensk standard. det är en fördel för mig att komma in i en klubb där mycket fungerar. Sen, mitt jobb numer ett är att vinna matcher och få ut max av spelarna, säger Jörgen Wålemark till Jnytt efter presskonferensen.

Tidstrand om ledarstaben

– Vi tror att Jörgen kommer att passa bra in, säger J-Södras ordförande Mats Tidstrand på presskonferensen.

Efter presskonferensen utvecklar Mats Tidstrand tankarna kring ledarstaben för Jnytt.

J-Södra för diskussioner med Christer Persson och hans roll i fortsättningen. Persson har under flera år varit assisterande tränare och scoutingansvarig.

Det mesta tyer dock på att Miguel Beas lämnar J-Södra och följer med Jimmy thelin till hans nya klubb, som lär vara Elfsborg.

Men J-Södra räknar inte bort Miguel Beas än.

– Vi räknar inte bort någon, det pågår ett arbete med förnyelse inför säsongen. Som ni vet har vi haft en intensiv period senaste veckan, vi har jobbat stenhårt med att hitta en ny tränare, säger Tidstrand.

Hur viktigt var det att kunna presentera en ny tränare så här snabbt?

Vi var ute efter att hitta rätt ny tränare, att vi kunde göra det med en tajming och presentera att vi hade en ny träanre klar samtidigt som Jimmy lämnade känns fantastiskt bra.

Varför Jörgen Wålemark?

– Det är ett gäng olika orsaker när man väljer tränare. En kombination av Jörgens erfarenhet och egna spelarkarriär. Det jobb och resultat vi tycker att han har gjort i Varberg med de förutsättningarna tycker vi är jättespännande. Jörgens personlighet, hans energi. Vi tycker att hans ledarfilosofi känns genuina, säer Tidstrand som också berättar att man från J-Södras håll har varit tydliga med sin spelfilosofi.

– J-Södra har sin beskrivning av fotbollsfilosofi, den var vi tydliga med när vi inledde diskussionerna. Sen måste man ge utrymme för en ny tränare att sätta sin prägel på saker och ting, men grunden är passningsorienterad fotbollsfilosofi, säger Mats Tidstrand.