Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat – Orlov klar för J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

I dag har Jönköpings Södra presenterat sitt senaste nyförvärv. Som Jnytt redan har avslöjat rörde det sig om anfallaren Jakob Orlov, 31.

Jnytts avslöjande är bekräftat.

Jakob Orlov, 31, är klar för Jönköpings Södra.

Anfallaren som senast kommer från norska Brann har skrivit på för två år.

– En trevlig klubb med ambition att ta sig upp i allsvenskan, sa Orlov om varför valet föll på J-Södra.

Jakob Orlov kommer närmast från norska Brann. Det blev ett par säsonger i Norge, något han beskriver som upp och ner.

– Det har varit en berg- och dalbana. Det är en storklubb, Bergen by lever med i fotbollen, det var en upplevelse, sa Orlov som beskrivs av andra och som beskriver sig själv som en lagspelare.

– Jag värdesätter laget som det största, utan det går det inte att vinna matcher. Till det kommer hårt arbete, det är en värdegrund till varför jag spelar fotboll. Laget är den viktigaste delen, det är där mitt fokus.

Jakob Orlov är central anfallare, till det kommer naturligtvis ett visst krav på att han ska göra mål.

– Ja, det får vi hoppas. Jag har aldrig haft några mål, och har det inte nu heller. Det är varje match som ska vinnas, det är ingen som gör det själv.

Hur bra koll har du på J-Södra?

– Jag följde några matcher i höstas, annars har det varit någon enstaka match. Jag har inte så bra koll i övrigt men det är ett spännande lag med chans att gå upp i allsvenskan.

Jakob Orlov, som kommer spela i nummer tio, var på presskonferensen tydlig med att målet att nå allsvenskan var en starkt bidragande orsak till valet.

– Så är det, i bland får man vara lite offensiv. Som jag har förstått det så är det en positiv trend och positiva vindar i Jönköping, sa Orlov.

Hårt arbetande

– En väldigt hårt arbetande forward. Han skapar utrymme åt övriga spelare på plan. Han är duktig på huvudspelet, sa Christer Persson, assisterande tränare och scoutingansvarig i J-Södra.

Jakob Orlov har en av sina största styrkor i just huvudspelet, något J-Södra har saknat de senaste åren.

– Har man en spelare som är väldigt bra i boxen är det klart att det är läge att få in bollarna i boxen, sa Christer Persson.

På tisdag är det åter dags för match för J-Södra, då spelar laget träningsmatch mot IFK Norrköping. Huruvida nyförvärvet, Jakob Orlov, är med då är oklart.

Huruvida Jönköpings Södra är färdigvärvade i och med att man värvat Orlov eller ej är oklart.

– Så länge fönstret är öppet, det kan hända mycket, men vi känner oss väldigt nöjda med den truppen vi har till förfogande. Den är bra. Väldigt kul att se de nya spelarna hur de har kommit in, sa Christer Persson.

Öppen presskonferens

Jönköpings Södra valde i dag att ha presskonferensen öppen för sina supportrar. Ett lyckat drag då det kom en hel del människor.

– Vi har sagt i mycket kommunikation att vi vill vara öppna och tydliga och då tyckte vi att vi gör det öppet så kommer fler och lyssnar. Vi försöker tänka till inför varje enskild aktivitet hur vi gör det bättre, sa Fredrik Ståhl, J-Södras klubbchef.

Om du läser i appen. Titta här!