Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

TV: Badsugna riskgrupper ska få frizon på Vätterstranden

Med rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten räknar Jönköpings kommun med att många kommer spendera semestern på hemmaplan.

Då pekas Vätterstranden ut som ett troligt överbefolkat vattenhål av stadsdirektören Johan Fritz.

Han uppmanar nu att alla ska ta ett personligt ansvar för att undvika smittspridning.

Med rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten tror Jönköpings kommun att många kommer spendera semestern på hemmaplan.
Öppna bild i helskärmsläge

På onsdagen kallade Jönköpings kommun till presskonferens i Rådhuset, precis som man gjort varje onsdag under hela våren, för att berätta om rådande läge just nu om utvecklingen av Covid-19-smittan.

Annons

Stadsdirektören Johan Fritz kom där med ett tydligt besked till alla Jönköpingsbor: Det personliga ansvaret kommer bli viktigt för att trängsel inte ska uppstå på exempelvis badstränder.

Annons

Vätterstranden pekades ut som en specifik plats då den är kommunens största badplats.

Inbäddat innehåll

– Det lär bli trängsel på flera platser. Formellt har vi ingen makt eller ansvar över det, men vi kommer hjälpa till och informera för att det ska underlätta för alla att följa de rekommendationer som finns från Folkhälsomyndigheten, säger Johan Fritz.

En nyhet han berättade om var att riskgrupper kommer få en särskild hänvisad plats och vägsträcka för att ta sig ner till Vätterstranden.

– Det gäller från och med nästa vecka för att de som är i riskgrupper ska kunna ta sig ner på stranden utan att uppleva trängsel, så som det såg ut igår (läs tisdag, reds anm).

Även Brunstorpsbadet kommer vara ”bokat” för riskgrupper från och med den 15 juni, meddelar Fritz. Då gäller besökstider mellan 06.30-10.00.

– På allmän plats måste vi ta ett personligt ansvar och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer så det inte blir någon trängsel. Framförallt för att skydda de svårast sjuka. Smittan finns här och den sprids fortsatt, säger Johan Fritz.

Annons

Annons

Till toppen av sidan