Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chansfattigt när J-Södra spelade

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra och Brage spelade oavgjort, 0–0, i en match som till stora delar var väldigt chansfattig. – Det är klart att vi vill vinna här hemma men det är en motståndare som gör det svårt för oss, sa målvakten Frank Pettersson till Jnytt efter matchen.

Jönköpings Södra kom stärkta av segern mot Norrby när det var dags för att möta Brage. Ett Brage som har inlett säsongen starkt, och det var också gästerna från Borlänge som fick första farliga målchansen då man sköt från nära håll i den sjunde minuten. Men J-Södras målvakt Frank Petterson stod för en elegant fotparad.

– Den gick ganska fort. Han sköt snabbt, jag har en bra position. Men det är klart att det är en skön räddning att göra så tidigt, sa Frank Pettersson.

Smylie nära mål

Efter en kvarts spel kom så J-Södras farligaste chans då Daryl Smylie fick på ett bra skott, men skottet gick strax utanför Peter Rosendals högra stolpe.

Nästa fina räddning stod Frank Pettersson för, då var det Robbin Sellin som fick på ett hårt markskott som Pettersson fick sträcka sig rejält för att nå.

– Skottet utifrån tycker jag att vi försvarade oss bra vid, sa Pettersson.

J-Södra hade annars en fin period i matchen i mitten av den första halvleken då man inte tillät Brage att skapa några större farligheter. Å andra sidan skapade inte hemmalaget något farligt heller.

Efter knappt 30 minuters spel blev Lukas Eek varnad, något som orsakade stor irritation hos Södralägret då det inte var Eek som var inblandad i situationen.

Nära självmål

J-Södra gjorde ett byte redan i paus då lagkaptenen Fredric Fendrich lämnade plan till förmån för Amir Al-Ammari. Anledningen till att Fendrich lämnade så pass tidigt var att han har haft en känning i vaden som han kände av även i halvtid.

Den andra halvleken under stora delar ett sömnpiller där det var mest spel på mitten av plan.

Efter en dryg timmes spel tog J-Södra över allt mer av spelet, men man var hela tiden lite för tunna framför målvakten Peter Rosendal.

I 77:e minuten kom så matchens överlägset farligaste chans - och det var något oväntat Brages Pontus Hindrikes som stod för den då han var ytterst nära att från långt håll slå bollen i eget mål.

Men minuterna flöt på utan att något av lagen skapade några målchanser och matchen slutade mållöst, 0–0.

– Vi blir bättre och bättre. För egen del kan jag bara titta på försvarsspelet i dag, de chanser de skapar är skott utifrån. Det är väldigt lätt att stå i mål, vi har en helt annan tydlighet och ett annat lugn i speluppbyggnaden. Vi kommer jobba på, vi tar steg varje vecka, sa Frank Pettersson som tyckte att det var skönt att få hålla nollan, hans första för säsongen.

– Att vi höll nollan är klart ett gott betyg för oss som lag, konstaterade Frank Pettersson.

Läser du i appen? Klicka här!