Epilogen i den södra vårserien av Hockeyettan står för dörren när HC Dalen tar emot Hanhals i den 15:e och sista omgången. Men blir det säsongens sista match? Eller kommer Tabergsdalens stolthet kastas in i ett ovisst negativt kval?

- Vi kommer inte få hjälp av någon, utan måste vinna vår match, säger tränaren Pelle Gustafsson till hemsidan.

Förutsättningarna inför matchen är givna: Vinner Dalen över Hanhals på full tid eller förlängning är fortsatt spel i Hockeyettan säkrat över nästa säsong. Vid annat resultat får man förlita sig på att Halmstad inte vinner sin match mot Tyringe.

- Vi har allt i egna händer. Vi såg det senast när Halmstad slog Tranås (8-1) att vi inte kan förlita oss på någon och vi ser bara till vad vi kan göra, så får vi summera efter slutsignalen vad som har hänt.

Kommer det här bli säsongens sista match för Dalen?

- Det återstår ju att se (skratt), säger Pelle Gustafsson innan han blir allvarlig.

- Vi ska göra allt. Vi vill inte vara med om något negativt kval.

Som åskådare kan man gå två för en på söndagens match i Skandiamäklarna Center och Dalentränaren hoppas på mycket folk.

- Jag hoppas det kommer folk och stöttar oss nu, för vi behöver verkligen det och få energi av publiken.

Den avslutande omgången av Dalens serie bjuder på spänning både i toppen och botten och Pelle Gustafsson ser något positivt i det med, även om hans egna lag är högst inblandat i bottenstriden.

- Ja, men det är väl lite tjusningen med det här också att det avgörs både vem som får kvala uppåt och neråt. Sen kanske man inte mår så bra när det är ett negativt kval man spelar om, men vi är ett ungt lag och det är jättebra utveckling för killarna att vara med och spela de här matcherna som gäller någonting.