Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Live-TV: Få senaste nytt om coronaläget i Jönköping – följ pressträffen live här 12.00

 
Coronapandemin i Jönköping
Visa alla artiklar

I tisdags stod det klart att coronaråden i Jönköpings län förlängs.
Nu kallar Jönköpings kommun till en pressträff som du kan se på vår sajt i dag klockan 12.00.

Antalet bekräftade coronafall fortsätter att öka och allt fler coronasmittade personer behöver sjukhusvård i Jönköpings län.

På tisdagen meddelade Region Jönköpings län att de allmänna coronaråden i länet förlängs fram till lucia, den 13 december. Samtidigt har en gräns om max åtta personer införts i Jönköping.

– De lokala råden är utformade efter var vi ser att smittan sprids mest. Vi behöver fortsätta att undvika sammanhang där många personer samlas, till exempel inomhusmiljöer som köpcentrum, badhus och gym. Vi behöver också vänta med fester och andra sammankomster, sa smittskyddsläkaren Malin Bengnér på tisdagen.

I dag kallar Jönköpings kommun till pressträff för att redogöra för de åtgärder som görs och berätta om läget i kommunen, samt hur det påverkar verksamheterna.

Pressträffen, som du kan se på vår sajt, hålls digitalt och startar klockan 12.00.

Johan Fritz, stadsdirektör, Stefan Österström, socialdirektör, och Mazar Alijevski, kultur- och fritidsdirektör, kommer att medverka på pressträffen.