Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokal KD-politiker toppar riksdagslistan

På Måndagsförmiddagen presenterade Kristdemokraterna i Jönköping sin riksdagslista. Ebba Busch Thor toppar listan följt av Andreas Carlson som är från Mullsjö och därmed den första på riksdagslistan av de lokala politikerna.

Kristdemokraterna i Jönköpings län presenterar riksdagsledamot Andreas Carlson, EU-parlamentariker Lars Adaktusson och partisekreterare Acko Ankarberg Johansson som första tre namn efter Ebba Busch Thor i partiets riksdagslista.

Mullsjöbon Andreas Carlson som var trea på listan 2014 är glad att i år få förtroendet att få vara nummer två partiets valsedel.

Känner mig taggad

– Jag är väldigt tacksam och inspirerad över att Jönköpingsdistriktet har valt att ha med mig höst på sin riksdagslista. Jag känner mig taggad för att fortsätta driva kristdemokratisk politik och frågor som är viktiga för Jönköpings län, säger Carlson.

– Han (Andreas Carlson) gjorde ett väldigt bra val 2014. Han har fått representera KD i många debatter och det har han gjort med bravur, säger Anders Pansell, nominerande kommitténs ordförande.

Acko Ankarberg Johansson, som är fyra på listan, har tidigare varit kommunstyrelsens ordförande i Jönköping och har varit partisekreterare sedan 2010.

Lars Adaktusson är hemmahörande i Stockholm men har en uppväxt i Jönköping som gör att KD vill lyfta fram honom på listan.