Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokal skådis i årets julkalender

Skådespelaren Henrik Johansson bördig från Vätterbygden gör en av huvudrollerna i 2018 års julkalender i SVT - Storm på Lugna gatan.

Förra året handlade det om ett rymdäventyr, årets julkalender blir lite mer jordnära. Den kommer att handla om en storstadsfamilj som flyttar till landet, SVT beskriver julkalendern som en familjekomedi.

I julkalendern så flyttar storstadsfamiljen Storm, där Henrik Johansson spelar pappa, till landet och för att de ska kunna smälta in i den nya lilla byn och lära känna samhället så är man med i den årliga julkampen.

Föräldrarna i familjen Storm spelas av Cecilia Forss och Henrik Johansson. Ytterligare en lokal kändis medverkar, nämligen Lena Philipsson som spelar Lussan Silferhielm. I övrigt medverkar bland andra Johan Rheborg, Linus Wahlgren, Shima Niavarani, Sofia Ledarp, Ulla Skoog, och Olof Wretling.

"Säger inte nej till julkalendern"

Storm på Lugna gatan är skriven av Lina Åström, Marja Nyberg och Adrian Boberg. För Henrik Johansson var det självklart att tacka ja när chansen kom. Han säger till DN.se att han tackade ja till rollen som pappa Trond nästan innan han kände till historien.

– Man säger inte nej till julkalendern! Och sen visade det sig att det var en berättelse med väldigt hög kvalitet. Barnen är i fokus, men även för oss finns det väldigt mycket roliga scener, säger han till tidningen.

Inspelningen av kalendern pågår nu fram till april och har förstås premiär den 1:a december.