Enligt åtalet, som har lämnats in till Jönköpings tingsrätt, har mannen utan tillstånd köpt bensin på flera av Preems bensinstationer i Jönköpings kommun.

Mannen använde sig av ett bensinkort som tillhörde hans arbetsgivare och som var avsett för en taxibil. För varje tankning tog mannen betalt för den bensin som tankades, men med ett belopp som var kraftigt under det verkliga priset. Därmed blev det företaget, och inte mannen själv, som fakturerades för stora delar av summan.

Mannen tankade sammanlagt 3 991 liter bensin vid 80 tillfällen under drygt en månads tid i somras. Det totala värdet uppgår totalt till 56 583 kronor.

Mannen erkänner att det var han som tankade vid de aktuella tillfällena, men förnekar brott.

Mannen åtalas för ytterligare ett fall av bedrägeri sedan han fått en kvinna att betala 4 150 kronor för en vara som aldrig levererades. Mannen lade lagt ut en annons på internetsajten Blocket där han påstod sig sälja en iPhone 6. En kvinna nappade på erbjudandet och betalade, men någon vara kom aldrig. Det här brottet skedde i augusti 2015, men mannen nekar till brott även i det här fallet.