Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M: Cash i queen!

Kvinnor äger fortfarande hälften av vad män äger!

I genomsnitt så har män i Sverige fortfarande högre lön och bättre karriärutveckling än kvinnor.

Men detta håller på att förändras. Om vi jämför kvinnor och män som arbetar lika många timmar, har samma utbildning, samma ålder och samma yrke så ser vi nu att kvinnor har gått om inom vissa yrkesgrupper ( t.ex. chefer inom IT, präster m.fl., det visar bl.a. forskning av Nima Sanandaji.

Men mer återstår innan kvinnor och män har helt jämställda löner i Sverige. Genom reformer och attitydförändringar kan vi komma ännu en bit mot ökad jämställdhet. Forskning och statliga utredningar visar bland annat att RUT-avdraget och marknadskonkurrens inom kvinnodominerande yrken, inte minst inom välfärden har möjliggjort för en löneutveckling för kvinnor och individualiserad lönesättning. RUT-avdraget har även möjliggjort för karriärutveckling för kvinnor, inte minst genom att möjliggöra att starta och driva företag. . Vi har idag en stor andel kvinnor som driver företag inom välfärdssektorn, en bransch med stor utvecklingspotential. Detta, tillsammans med ändrade attityder gör att vi nu ser att jämställdheten inom flera områden i Sverige faktiskt går åt rätt håll.

Så, vi ser att kvinnors arbetsinkomster sedan 1990-talet har ökat snabbare än männens, men trots det ökar inte kvinnors disponibla inkomst som andel av männens. Förklaringen är kapitalinkomster. Kvinnor heläger exempelvis bara 14% av fastigheterna i Sverige, att jämföra med 24% av männen.

Att ha en inkomst i form av lön och att äga sitt boende, ger möjlighet att t.ex. ta lån som kan ge investeringskapital och möjlighet att förverkliga nya affärsidéer. För att fler kvinnor ska ta steget från anställd till företagare behöver samhället sända ut signalen att kvinnor är självklara företagsledare Kvinnors företagande, som idag är starkt underrepresenterad, har potential att växa i hela landet vilket är till nytta för hela samhället och vår gemensamma välfärd.

En baksida av att kvinnor inte har samma lön och andel kapitalinkomster som män är att 1 av 5 kvinnor i Sverige uppger att hon inte skulle ha råd att skilja sig. Nära 40% anser att deras ekonomi är ett ganska stort hinder för att kunna separera. Deltidsjobb, VAB, och föräldraledighet är återkommande orsaker till att kvinnor hamnar efter ekonomiskt vilket i sin tur begränsar valfriheten för kvinnor.

Sverige behöver reformer för att förbättra kvinnors företagande, sparande, livsinkomster och ägande. Och vi behöver arbeta med information för att kunna göra smarta val.

Vägen till ökad jämställdhet går genom plånboken!

Susanne Wahlström (M) kommunstyrelsens ordförande i Habo

Angelica Hansén (M) Moderatkvinnornas ordförande i Habo

Johanna Bergbom (M) ledamot i kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel