Det har stormat kring både AnneMarie Grennhag, som är gruppledare för partiets fullmäktigegrupp, och Ola Helt de senaste veckorna.

Orsaken är att Helt, som är ledamot i kommunstyrelsen och tekniska nämnden och ersättare i kommunfullmäktige, lade upp bilder på Instagram där han bland annat har smygfotat folk och att Grennhag hela tiden har stöttat honom. Sedan ska de ha mått dåligt över den debatt och de diskussioner som har varit.

- Bägge två har känt att de har mått illa personligen av detta och tycker att de har blivit orättvist behandlade, säger Bert-Åke Näslund, som blir interimistisk vice gruppledare, till .

Efter att det här uppdagades sökte AnneMarie Grennhag efter den inom partiet som valde att läcka uppgifterna till media.

– Det tar väldigt hårt när man är gruppledare att vi inte kan prata med varandra utan vi går genom media och smutskastar varandra. Det finns ett antal personer där som inte respekterar de demokratiska val som gjordes, säger AnneMarie Grennhag till .

Moderaterna kommer att välja ordinarie gruppledare under maj månad.

- Peter Jutterström (som blir interimistisk gruppledare) och jag har sagt att vi ställer oss till förfogande om de andra tycker att vi ska ta över, säger Bert-Åke Näslund till tidningen.