Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MAIS: ”Vi gör en plattmatch”

En bra period som inte gav utdelning. Men efter det var det svårt att känna igen Mullsjö AIS, som föll med hela 2-7 i derbyt mot Jönköpings IK. – Vi saknade den sista gnistan, säger forwarden Kim Ganevik.

Mullsjö hade fyra raka derbysegrar mot JIK och fick bära favoritskapet även i söndagens drabbning i Nyhemshallen. Hemmalaget var också det bättre laget till en början, men trots bra spel och flera ramträffar föll det inga mål.

– Det var sjukt att det stod 0-0 efter första, då hade vi stundtals bra tryck. Vanligtvis när det är mållöst brukar det vara frustration, men nu hade vi bra tugg och bra energi. Vi trodde att målen skulle komma till slut, säger Kim Ganevik.

Målen kom, men det var JIK som gjorde de allra flesta. Gästerna vann andra perioden med 4-2 och stod till slut som segrare med 7-2. Mullsjö hade mycket boll men hade förtvivlat svårt att överlista en storspelande Gustav Jansson i bortamålet.

Missnöjd med två perioder

– Gör man bara två mål vinner man inga matcher, suckar Ganevik.

– Vi skapade mycket och hade bra lägen. Jag vet inte om vi saknade trafik framför mål eller skärpa i avsluten. Vi fick honom (Gustav Jansson) att se bra ut och lade halvdana skott i bröstet, och då blir det inga mål.

Ganevik är mycket missnöjd med hur laget uppträdde under andra och tredje perioden.

– Efter första gjorde vi en plattmatch. Vi saknade den sista gnistan, säger han.

Hur kommer det sig när det är derby?

– Jag vet inte, jag har ingen aning. Hade jag vetat det hade det inte sett ut så. Jag tänker inte stå här och leta ursäkter. Jag vet inte om det beror på självförtroende eftersom vi torskade med 5-15 i förra matchen eller om uppehållet spelar in.

”Klart att det suger”

Att förlora ett derby svider förstås extra, och att förlora på sättet som Mullsjö gjorde betydde att besvikelsen var stor efteråt.

– Det är klart att det suger, det är ingen match man vill förlora. Men vi får blicka framåt och studsa tillbaka och se till att det aldrig händer igen. Eftersom det är tätt mellan matcherna gäller det att släppa detta snabbt, säger Kim Ganevik, vars Mullsjö har blandat och gett hittills den här säsongen.

– Samtidigt får man inte glömma att vi har gjort vår poängmässigt bästa höst någonsin. Ändå är vi inte nöjda, och det tyder på att kraven är höga. Vi måste jobba hårdare och göra allt lite bättre, det krävs en bättre prestation för att vi ska vinna.

JnyttTV: Hör vad JIK-målvakten Gustav Jansson säger om matchen.