Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maktfullkomlighet bekräftad i Stadsbyggnad

I JP, 191014, kan vi läsa om den ”sågning” av tankesmedjan Jönköping’s syn på att få bättre trafikflöden i Jönköpings Kommun. Såväl den kommunala tjänstemannen som innehar titeln ”trafikchef” som stadsbyggnadsnämndens ordförande, centerpartisten Anders Samuelsson, bekräftar med sina uttalanden att de är bilhatare.

Till varje pris ska bilisterna inte ges rätt till accepterade möjligheter att ha en dräglig livssituation. Bussar, cyklister och gångare ska prioriteras i varje läge. Självklart ska vi ha en bra situation för samtliga trafikslag, detta inkluderar även biltrafiken. Att dessa herrar slänger sig med olika argument gör inte saken bättre.

I ena stunden är det utsläppen som ska minskas, i den andra stunden spelar inte utsläppen någon roll utan det är antal bilar som ska minska i Jönköpings kommun. Vi konstaterar krasst att de högst bestämmande, och som nu tar en allt mer hotfullt tonläge i trafikfrågan, liknar mer ett kommunistiskt beteende än att de går i takt med medborgarna.

Hade det, likt vissa andra länder, varit allmänna val vad det gäller tillsättandet av de högre tjänstemännen, ja då hade säkerligen vissa blivit av med jobbet vid nästa tänkbara valtillfälle. Maktfullkomlighet är allt annat än bra. Det borde vara dags att släppa sin personliga syn, dvs i aktuellt fall ett bilhatande, till att skapa bra förutsättningar i trafiken för alla medborgares bästa för ögonen.

Att den nu valda oppositionen med Moderater och Kristdemokrater i spetsen inte agerar är inget annat än ett väljarsvek. Vi Kommundemokrater gick till val 2018 med trafikfrågan som en av de viktiga frågorna, för att den enskilda medborgaren har en rätt att välja samt ges möjlighet till en fungerande vardag.

Detta lyftes också upp i slutskedet av valarbetet från dessa två partier. Efter valet verkar detta inte ha någon betydelse utan det är anmärkningsvärt tyst från såväl Andreas Sturesson (KD) som Peter Jutterström (M) i frågan om den allt sämre fungerande trafiksituationen. Ska dess betydelse lyftas igen från dessa två partier lagom till valet 2022?

Nästa möjlighet till att få till stånd en förändring till det bättre är vid de allmänna valen 2022 där medborgarna än en gång har möjlighet att bli av med den nuvarande ordföranden, som är destruktiv i sitt sätt att styra stadsbyggnadsnämnden.

Detta ordnas genom att inte lägga sin röst på Centerpartiet…

Kommundemokraterna

Ola Helt

Carin berggren

Anders Jörgensson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel