Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Malin Wengholm drev frågan om vårdpersonalens villkor – nu får hon rätt i domstol: ”Olyckligt att personalen hanteras så här”

Moderaternas regionråd Malin Wengholm skulle ha fått lyfta ärenden om extra ersättning till medarbetarna redan i somras, konstaterar förvaltningsrätten i en ny dom.

– För en välfungerande demokrati ska politiska partier tillhörande oppositionen också kunna väcka och driva frågor, säger Malin Wengholm om hanteringen i regionstyrelsen.

Regionrådet Malin Wengholm (M) fick rätt i förvaltningsrätten. Rätten har kommit fram till att hon skulle ha fått lyfta ärenden om extra ersättning till medarbetarna redan i somras.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Gustaf Hallin

Annons

Det var i samband med flera möten i regionstyrelsen under den pressade sommaren förra året som Malin Wengholm ville ta fram en modell för hur medarbetarna skulle kompenseras för flyttade semestrar. Hon ville väcka ett ärende med formuleringen ”Ge regionledningskontoret i uppdrag att arbeta fram en modell för hur personal som inte får fyra veckors sammanhängande semester och/eller får sin semester flyttad ska kompenseras för detta.”

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan